Mooie gift Rabobank

Afgelopen dinsdag 26 november is de stichting Herdenkingsstenen Den Helder verblijd met een donatie van maar liefst € 15.000,— De cheque werd namens het Coöperatiefonds van de Rabobank uitgereikt aan het bestuur van de stichting door  de heer Khosrou Golzad.

Met deze forse donatie komt de realisatie van een Gedenkplaats voor voormalig Joodse stadgenoten die tijdens WOII zijn omgebracht heel dichtbij.

De stichting Herdenkingsstenen Den Helder heeft de afgelopen twee jaar 100 herdenkingsstenen geplaatst voor de woningen waar 118 voormalig Joodse stadgenoten hebben gewoond voordat zij in de vernietigingskampen van de Nazi’s tijdens WOII werden vermoord. De Gedenkplaats zal worden gemaakt in het noordelijk deel van het Stadspark     (ter hoogte van de Petrus en Pauluskerk) zijn zeer verheugd met deze donatie.

 

———————————————————————————————————————

 

Op bijgevoegde foto van links naar rechts;

Peter de Vrij, Khosrou Golzad ( Rabobank), Daniel Groot, Tineke Struijk, Aad Blom, Peter Wijnants en Jan Kikkert. Aukelien Jellema ontbreekt op de foto.