Avond omwonenden gedenkplaats

Woensdag 29 april zal de Gedenkplaats voor voormalig Joodse stadgenoten, die in de oorlog slachtoffer werden van het Naziregime, worden onthuld. Opdat zij niet vergeten worden!

Om buurtbewoners en andere geïnteresseerden te informeren over de komst en plek van de in te richten Gedenkplaats zal de stichting Herdenkingsstenen een informatieavond organiseren op woensdag 18 maart.

Tijdens deze avond in de Bethelkerk ( aanvang 19.00 uur- inloop 18.45 uur) zal de heer Jan Kikkert een korte presentatie geven over Den Helder en haar Joodse gemeenschap voor en na WOII.

De heer Edzo Bindels zal een presentatie geven over de totstandkoming van de Gedenkplaats. Edzo Bindels is ontwerper van de Gedenkplaats en als Stedenbouwkundige nauw betrokken bij de stadsvernieuwing in Den Helder.

Zeestad zal aanwezig zijn voor de beantwoording van vragen over de realisatie van de Gedenkplaats in het nieuw te ontwikkelen tweede gedeelte van het Stadspark

Iedereen is van harte welkom op woensdagavond 18 maart. Bethelkerk. Aanvang 19.00 uur. info@herdenkingsstenendenhelder.eu             http://herdenkingsstenendenhelder.org/

 

Een artist impression van de bedachte gedenkplaats voor onze in de Tweede Wereldoorlog omgebrachte Joodse Stadsgenoten