Onthulling monument gaat niet door

Stichting Herdenkingsstenen Den Helder heeft  besloten om de onthulling –  op 29 april as. – van de Gedenkplaats voor voormalige, Joodse stadgenoten die tijdens WOII zijn omgebracht, niet door te laten gaan.

De maatregelen die landelijk en lokaal zijn genomen en worden geadviseerd in kader van het Coronavirus, hebben tot dit besluit geleid.

Het aanleggen van de Gedenkplaats op het Koningsplein, zal vooralsnog worden voortgezet. Het bestuur van de stichting betreurt het om tot dit besluit te moeten zijn gekomen maar realiseert zich dat de omstandigheden hier thans om vragen.  Graag hadden zij gezien dat de plechtigheden rond de onthulling van de Gedenkplaats in het licht van 75 jaar bevrijding en vóór de Nationale Dodenherdenking van 4 mei, gerealiseerd zou zijn.

De onthulling zal nu later dit jaar plaatsvinden, naar een geschikte datum zal worden gezocht.